Baschet

Luka Doncic ajunge la 100 de jocuri în NBA și face acest lucru bătând Jordan și LeBron

Luka Doncic a aterizat în NBA pe 21 iunie 2018 ca număr 3 în proiect. A făcut-o ca ultimul mare cuceritor al baschetului european, cu o colecție inegalabilă de titluri sub braț pentru cineva care tocmai împlinise 18 ani și cu așteptările celui care a fost chemat să aprobe noua eră a sportului de coș. . Dar puțini – dacă nu spun nimeni – au ghicit o descoperire atât de imediată printre cei mai buni jucători de pe planetă.Și cu atât mai puțin, în același mod dominant pe care l-a făcut slovenul în primele sale 100 de partide în NBA.

O cifră rotundă pe care a atins-o împotriva Lakers a admiratului său LeBron, care încă refuză să renunțe la Tronul pentru noul fenomen al unei NBA care nu mai văzuse nimic de pe vremea lui Oscar Robertson, primul jucător total care a fost capabil să domine terenul fără să fie nevoie de un uriaș. O oglindă în care Doncic pare să reflecte și care a servit pentru a pune lumea baschetului la picioarele sale ca jucător unic în istoria NBA.

Doar uită-te la numerele fostului Real Madrid în aceste primele 100 de partide în cea mai bună ligă din lume. Sunt copleșitori. Doncic acumulează 2.332 puncte, 827 recuperări și 681 asistări în primele sale 100 de jocuri jucate.Numere care nu au mai fost văzute în figura „Big O” fiind singurii doi jucători capabili să depășească 2.000 de puncte, 750 de saci și 500 de treceri de coș în primele 100 de jocuri.

Într-o eră marcată de marcatori compulsivi, precum Kobe Bryant sau James Harden, și jucători totale ca LeBron sau Giannis Antetokounmpo, niciunul ca Doncic. Slovenul de la Dallas Mavericks este jucătorul activ cu cele mai multe puncte marcate în primele sale 100 de partide jucate în NBA, iar nivelul său de scor nu a fost văzut de Shaquille O’Neal, care a marcat 2.427 de puncte în același interval de timp.De atunci, nimeni nu a obținut la fel de mult ca Doncic.

Pentru a înțelege dimensiunea pe care o dobândește fostul jucător de la Real Madrid, trebuie doar să aruncați o privire asupra statisticilor sale și să le comparați cu cele ale celor mai mari dintre cei care au pășit pe teren. din NBA. Numiți-l Jordan, Magic, Bird sau LeBron. Doncic este câștigătorul în calculul global cu toată lumea. Doar Chamberlain și Robertson par capabili să facă umbră unui jucător care nu a împlinit încă 21 de ani, dar care este deja istoric NBA.

NUMĂRII DONCICULUI LA 100 Meciuri

LUKA DONCIC (2019): 2.332 puncte, 827 recuperări și 681 asistențe