Uncategorized

Masters pentru femei – o sărbătoare a celor închiși de zeci de ani

Când ne gândim la impactul AFLW, acum în cel de-al treilea sezon, ne gândim de obicei la efectul său asupra fetelor tinere și la căile pe care le va oferi.

Ne gândim la rolul puternic feminin modele și eroi pe care îi au acum. Ne gândim la creșterea numărului de participări – AFL a anunțat recent că femeile au contribuit semnificativ la creșterea participării, cu un număr de 14,42% mai mare pentru femeile care au jucat jocul în 2018. Poveștile pe care le spunem contează: istoria sportului feminin nu trebuie trecută cu vederea | Kirby Fenwick Citește mai mult

Credem că este vorba mai ales de tinere femei și fete care lovesc centrele Auskick și intră în academii.Ne uităm apoi la viitor, anticipând cu entuziasm cât de mare va fi competiția națională atunci când va fi normal ca femeile care sunt înscrise să fi avut o cale neîntreruptă de a juca fotbal profesionist.

Acest sentiment este cel mai frumos rezumat de fotografia făcută în primul meci din acest sezon de fotograful AFL Michael Wilson, în timp ce jucătorul Geelong Georgie Rankin aleargă spre tribune spre fețele adoratoare ale tinerelor fane. Facebook Twitter Pinterest Georgie Rankin sărbătorește cu fanii în timpul rundei de deschidere a pisicii. Fotografie: Michael Willson / AFL Media / Getty Images

Într-o singură fotografie, influența puternică a AFLW este radiată în acei ochi mari, zâmbete vibrante și brațe extinse.

Cu toate acestea, rareori gândiți-vă la impactul pe care AFLW îl are asupra femeilor din afara acestei imagini.Am recunoscut femeile care au scăpat din suflet sau au fost ținute în afara fotbalului de zeci de ani când a început competiția în 2017. Dar ce zici de femeile care și-au găsit drumul înapoi?

Aceste femei sunt Masters pentru femei și sâmbătă după-amiază la Marvel Stadium, în timp ce un Fremantle înflăcărat l-a învins pe Geelong cu 36 de puncte pe autostradă pe stadionul GHMBA, aceste femei, în vârstă de 35 de ani și peste, au ieșit pe teren. GiantsWomenSay (@GiantsWomenSay). femei înainte de ridicarea cortinei la @marvelstadiumau pic.twitter.com/B9l4NPKYiIM 9 martie 2019

Unii își luau locul de drept în jocul pe care îl iubesc că au fost refuzați în tinerețe, dar sunt și femei care nu au considerat niciodată fotbalul ca pe ceva ce ar putea face sau ar trebui să facă, care dau jocului.Este ceva ce au văzut pe ecranele lor de televiziune în ultimii ani, și-au văzut fiicele sau nepoatele făcând și s-au gândit, de ce nu?

Cu femei în vârstă matură din toată țara, meciul vitrina a precedat dublul antet Marvel Stadium din penultima rundă a sezonului AFLW. Mulțimea i-a înveselit și i-a înveselit pe maeștri când și-au luat loc în tribune după un concurs entuziast, gernii transpirate în continuare și purtate cu mândrie. Pe măsură ce s-au instalat pentru a urmări următoarele două jocuri ale ceea ce a fost într-adevăr un triplu antet, au fost probabil cei mai energici și animați susținători ai mulțimii 10.612. Îndrăgostiți de femeile care i-au inspirat.

Și au dorit un tratament. North Melbourne și-a flexat mușchii peste un Collingwood încă fără victorie, învingându-i cu 22 de puncte.Meciul sezonului și poate meciul din istoria AFLW au urmat atunci când Melbourne s-a luptat până la ultimele secunde într-un thriller pentru a-și păstra șansele finale în viață. Au învins Western Bulldogs cu un singur punct, datorită unui marcaj uimitor de sus, urmat de un șut setat de Tegan Cunningham.

Melbourne sunt încă în viață în cursa finală, dar cu congestia la vârf Conferința A, s-ar putea să simtă o inimă familiară în timp ce trec prin frustrarea de a spera ca alte rezultate să le cadă.

Conferințele nu s-au egalat, așa cum am sperat că ar putea să aibă loc la începutul sezonului când avertismentul semnele începeau să se arate.Câștigul Adelaidei cu 32 de puncte față de GWS și un procent impresionant de 184,3 îi vede pe primul loc față de North Melbourne și Fremantle, care sunt toți cu cinci victorii în Conferința A.

Carlton este în fruntea clasamentului Conferinței B după ce a învins Brisbane cu 16 puncte și câștigând procent pentru a prelua pisicile. Ambele părți au câștigat trei victorii în runda finală a sezonului. Eșecul de iluminare și stresul termic au dezvăluit resursele AFLW. sezon, nu trebuie doar să revizuim întrebările de corectitudine pentru aceste conferințe, ci să abordăm ce altceva au impactul acestora. Locurile finale și fixarea sunt un mare semn de întrebare, deoarece finalele AFLW trec la începutul sezonului masculin de premieră.Și, așteptând cu nerăbdare 2020, cu alte patru echipe care intră în competiție, AFL nu a comunicat niciun plan viitor. Fanii rămân nerăbdători că conferințele sunt un dispozitiv pentru a menține competiția limitată la un format de sezon scurt.

Într-o rundă care a coincis și cu Ziua Internațională a Femeii, s-a ratat o ocazie de a sărbători ziua și de a evidenția în continuare femeile fotbal într-un interval prime time de vineri seara. Această lipsă de considerație, împreună cu lipsa de comunicare cu privire la direcția jocului actual, exclude un grup mare din comunitatea de fotbal feminin.Femeile care sunt aici acum.

Deși construirea unor căi pentru tinerele fete de a participa la fotbal este incontestabil importantă, nu ne putem concentra atenția asupra celor care vin pentru a face jocul mai bun pentru fanii cu riscul de a ignora ce a mai venit înainte. Așa cum a subliniat Kirby Fenwick în articolul publicat de Ziua Internațională a Femeii, trebuie să recunoaștem istoria sportului feminin.

Femeile se joacă acum. Femeile sunt inspirate acum. Fanii vin acum la joc. Și fanii își doresc cu toții că jocul este cel mai bun pentru femei acum.