Ciclism

Liga Excepționalilor. Movistar rulează, López conduce, dar Roglic deține cărți grozave

Alto Mas de la Costa și Vuelta în 2016.

El a scuturat deja Daria Catalda din Astana. El a reușit deja să scape de olandezul Roberto Gesinka , câștigătorul etapei regale de la Aubisque, de care se temea. / p>

La doar zece metri. König are suficientă putere. Dacă ținta ar fi doar puțin mai mare decât în ​​realitate, ar fi reușit să prindă Elveția.

Dar ținta este aici și acum.

Frank taie banda și se uită. Pe de altă parte, chipul lui König reflectă o mare nesfârșită de dezamăgire. „Am calculat-o așa”, spune el. „Am urmărit doar Gesinka. Am crezut că Frank nu poate ține pasul. Și a ținut-o. Greșită. Mare greșeală. Greșeala mea.Am eșuat. ”Nu are sens să-i amintesc în acest moment că tocmai a terminat pe locul doi în etapa Grand Tour, că doar o dată în viața sa a fost pe treapta superioară de trei săptămâni, că a demonstrat din nou sub ce formă. în Spania.

„Poate că sunt strict pentru mine, dar ar fi trebuit să câștig astăzi”, spune König. Coechipierul său Chris Froome îl laudă și pe el, dar insistă ciclistul ceh. „Trebuia să atac 500 de metri în fața țintei, nu până la 300. De ce nu am făcut-o doar? Nu am pus sălbăticia în ea, ultimul instinct. ”Au trecut doar trei ani de la aceste evenimente și totuși… Cât timp pare. În toți cei trei ani, Leopold König a fost practic lipsit de joc, cu o boală oarecum misterioasă.Iar Matthias Frank este deja curse în culorile echipei AG2R, al cărui tricou a cunoscut un tur nu foarte semnificativ în acest an. De la triumful din etapa 17 din Vuelta 2016, nu a mai obținut victorii. Vuelta în 2019. Atât Llucena cât și Alto Mas de la Costa se întorc pe itinerar. Citiți doar semnul că cineva a pulverizat pe drum: „Aquí empieza el infierno.”

„De aici începe iadul”. drum de calitate îndoielnică, unde asfaltul este înlocuit doar cu beton.Panta medie este de 12,5 la sută, dar rampe au 22 și 25 la sută.

De data aceasta nu va fi un duel între călăreți. Movistar stabilise anterior ritmul, astfel încât evadarea nu avea nicio șansă. La poalele urcării, ultimii doi dintre refugiați, Philippe Gilbert și Sergio Henao, sunt înghițiți fără compromis. b> Sepp Kuss , doar câteva zeci de metri și câmpul de piloti pentru clasificarea generală se schimbă fundamental, se zdrobesc, se întinde, chiar și Fabio Aru pierde.

Și apoi acesta va veni: un mare spectacol al celor mai mari favorite ale acestui Vuelta.În curând vor fi doar patru înainte.

Liga excepțiilor.

Înainte de a începe Quintana, el a spus: „Încep să mă simt obosit. Pregătirea grea pentru tur și turul în sine m-au înscris. Lucrează din greu în fruntea grupului, în timp ce pierderea lui Majka, Chaves, Pogachar și alții crește în spatele acesteia. Da, doar aceste patru. Pe Alto Mas de la Costa, acestea sunt în mod clar mai bune decât restul clasamentului de pilot deja decimat pentru clasificarea generală. Quintana se grăbește din nou.Valverde are probleme la sfârșitul grupului și pierde ușor o perioadă. „Tocmai îmi conduceam ritmul”, spune el mai târziu. Cvartetul este din nou împreună. Dacă ne-am clătinat capul oarecum uimiți de nenumărate ori în trecut cu privire la tactica lui Movistar și a numeroșilor săi lideri, nu este așa o zi. Quintana trebuia să încerce să pieptene restul terenului la începutul terenului, în timp ce el însuși așteaptă finalizarea pe fundal – iar dacă columbienii nu reușesc să scape singuri, Valverde va încerca să câștige o intrare finală puternică.

. Au tact un timp, așteptând. Cine va încerca? Poate Roglic?El trage din nou vârful Quintana în arcada abruptă. Între stânci și râpă, se apropie de destinație. Și cu 600 de metri înainte de final, Valverde în tricoul curcubeului trece de la a patra poziție din grupă la lider. López și Quintana, în schimb, rămân în urmă.

„Nu a fost o ascensiune ideală pentru mine”, spune López. „Așa că am încercat doar să rămân cu cele mai mari favorite. Andorra se va potrivi duminică. ”

Degeaba este ultima revoltă a lui Roglič. Valverde sărbătorește 128.victorie în carieră profesională, a cincea în sezonul 2019, a 12-a în cariera de la Vuelta. .

Valverde merge la Quintana și vrea să-i mulțumească pentru munca depusă. “Eres Grande!” Ai făcut-o grozav.

Și la fel a făcut el.

„Cum pot să câștig când am aproape patruzeci de ani? Mă surprind ”, spune Valverde reporterilor. – Și ați văzut Nair astăzi? A fost fantastic!Avem încă două cărți pentru clasificarea generală. ”

Roglic este opusul euforicului Valverde și, ca de obicei, are încă o față greu de citit a unui jucător de poker atunci când spune:„ A fost o etapă grea, sfârșitul. Valverde a arătat o performanță excelentă, dar echipa noastră a făcut, de asemenea, o minunată muncă. Putem fi fericiți. ”

O analiză a clasificării generale după etapa 7 sugerează, de asemenea, că Vuelta devine o cursă de patru bărbați puternici.López este din nou în tricoul roșu, cvartetul lider se află la doar 28 de secunde distanță, iar în spatele lor se află un gol de 1:31 minute înainte de al cincilea Majka. Al șaselea Tadej Pogachar pierde încă jumătate de minut.

“Roglic este acum cel mai periculos dintre toate”, spune Valverde. „El merge foarte bine în sus și este cel mai bun în cronometru. Câștigarea va fi complicată pentru noi. ”

După ce Jumbo a pierdut Steven Kruijswijk , Movistar și Astana au echipe de hârtie mai puternice, dar sunt conștienți de faptul că drumul către “În Pau, Roglic poate conduce o bună conducere în procesul de marți”, spune Eusebio Unzue , șeful Movistar. „Trebuie să așteptăm să vedem ce va face marți.Poate intra un minut și jumătate în ea. Mai degrabă am prefera să o facem mai puțin. ”

Cei treizeci și șase de mile de pe pista tehnică din jurul lui Pau se presupune că mărturisesc extraordinar slovenilor. Au nevoie de timp pentru a se apropia de el în altă parte. Dacă ar fi fost posibil…

La munte, Roglic îl va avea pe Kusse la îndemână, care până acum părea foarte bine. Mulțumită lui, ar trebui să aștepte sprijinul echipei, pe care nu l-a primit pe Giro de la Jumba atunci descompus.

“El este aici pentru a câștiga”, spune Addy Engels , director sportiv de echipă. „Orarul va fi avantajul lui. Și mulți munți din Vuelta? Nu considerăm că este o problemă. ”

López așteaptă cu nerăbdare.

„ Nu mi-e teamă de Roglich sau de altcineva.Am o echipă grozavă și sunt într-o formă excelentă ”, spune liderul Astanei. „Încă vor mai fi multe etape de munte în care se vor naște mari diferențe.

Înainte de a veni procesul, o scenă pireneană de 94 de kilometri cu cinci vârfuri andorrane și un al patrulea lanț de munte îi așteaptă.

“Etapa de astăzi a fost mai valverdiană, mai explozivă”, subliniază vineri seara López. „Când Andorra va fi munți adevărați, pentru călăreți cu rezistență mare, cu urcări lungi, grele și fără timp să se relaxeze între ei. Andorra a fost mereu drăguță în trecut.Sper că așa va fi cazul. ”

Dacă Roglic este cel mai bun din Andorra, bărbatul sloven cu fața de poker va avea cărți grozave pentru restul cursei.